انتخاب نام شهید بر اساس حرف اول نام خانوادگی

جوادی افغانی؛ قربانعلی

زندگینامه جهادگر شهید قربانعلی جوادی افغانی :
در یکی از روستاهای ایالت غورث شهر کابل افغانستان به دنیا آمد.
در سن سه سالگی پدرش را از دست داد و سرپرستی وی را عمویش به عهده گرفت .
تحصیلات ابتدایی را در شهر کابل گذراند وی از هوش و استعداد زیادی برخوردار بود و همیشه شاگرد اول مدرسه می شد .قربانعلی تحصیلات متوسطه را نیز با موفقیت پشت سر گذاشت و با معدل عالی قبول شد . پس از آن در کنار عمویش به کار پرداخت.

شهید جوادی برای ادامه تحصیل در کنکور شرکت کرد , با وجودی که آمادگی کامل نداشت جزو سه نفر اول کنکور شد .
او رشته پزشکی را در دانشگاه کابل تحصیل می کرد , وی سال سوم پزشکی بود که کشورش به اشغال نیروهای شوروی در آمد , پس از اینکه نیروهای دشمن او را شناسایی کردند , قصد کشتنش را داشتند . لذا به ایران مهاجرت نمود.
پس از ورود به ایران به شهر شیراز رفت و با مراجعه به جهاد سازندگی این شهر , در کمیته بهداشت و درمان به عنوان عضو داوطلب پذیرفته شد . وظیفه او این بود که در سمت پزشکیار روستایی فعالیت نماید .
وی در روستاهای اطراف شهر شیراز در اکیپهای سیار پزشکی و در درمانگاها بطور ثابت مشغول خدمت بود.
قربانعلی ضمن کار در جهاد سازندگی , در دانشگاه پزشکی شیراز به عنوان دانشجوی سال سوم پذیرفته شد و مشغول تحصیل گردید , تا اینکه کمیته بهداشت و درمان جهاد سازندگی استان فارس اطلاعیه ای را جهت اعزام پزشک , پزشکیار , دانشجوی پزشکی و امدادگر به جبهه منتشر کرد , قربانعلی جوادی اولین کسی بود که پیشقدم شد , ملیت برای او مطرح نبود و چون راه هر دو کشور ایران و افغانستان را دفاع از اسلام می دانست , به جبهه گام نهاد.
او در عملیاتهای مختلفی بویژه عملیات حصر آبادان , بستان , شوش و عملیات بیت المقدس شرکت داشت.
سرانجام قربانعلی جوادی افغانی در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۶۱ در آزاد سازی جاده شلمچه و در عملیات بیت المقدس بر اثر اصابت مستقیم گلوله خمپاره به شهادت رسید.
پیکر این شهید در بهشت رضا علیه السلام مشهد به خاک سپرده شد.
روحش شاد و راهش پر رهرو باد.


خصوصیات اخلاقی شهید قربانعلی جوادی افغانی:
قبل از پیروزی انقلاب اسلامی امام خمینی(ره) را می شناخت و از ایشان تقلید می کرد . او در هنگام سخنرانی امام خمینی (ره) با دقت زیادی به سخنان ایشان گوش می داد حتی در مواقعی اشک شوق از دیدگانش جاری می شد.
او انقلاب ایران را انقلابی می دانست که همه مستضعفان جهان را بیدار کرد و این انقلاب را زمینه ساز ظهور انقلاب حضرت مهدی (عج) می دانست . وی می گفت :
(( ملیت برای من مطرح نیست , چه ایران و چه افغانستان , هر دو راهشان اسلام است و کتابشان قرآن . من یا باید در ایران شهید شوم و یا با اخذ مدرک پزشکی با خدمات بیشتر و ارزنده تر به افغانستان بروم و در آنجا به شهادت برسم)).

 

 

منبع: جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی

درباره ی کانون

تشکل (سازمان) مردم‌نهاد «کانـون سنگرسازان بی‌سنگر»، در سال 1383 با همت هیأت‌امنای آن که متشکل از «347» نفر از فرماندهان و باسابقه‌ترین نیروهای عملیاتی و ستادی «6» قرارگاه (لشگر)، «14» تیپ و «69» گردان مهندسی رزمی و پشتیبانی جنگ جهاد سازندگی در دوران دفاع مقدس ـ از سراسر کشور ـ بودند، تأسیس گردید و باعث شد این نیروها مجدداً گرد هم آیند.

 

با این اوصاف، «کانـون سنگرسازان بی‌سنگر» مؤسسه‌ای فرهنگی ـ صنفی در راستای اهداف انقلاب اسلامی است که به منظور حفظ انسجام نیروهای پ.م.ج.ج، تلاش در جهت ادامة راه شهدای جهاد، حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، گرامیداشت یاد و خاطرة شهدای جهادگر و ایثارگران سازمان پشتیبانی و مهندسی جنگ جهاد (پ.م.ج.ج) در هشت سال دفاع مقدس، حمایت از ایثارگران جهاد و خانواده‌های ایشان و ترویج فعالیت‌های فرهنگی، علمی و تخصصی این عزیزان، تأسیس شده و فعالیت می‌نماید.

آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه

کاربر گرامی؛ لطفا برای اطلاع از فراخوان‏ ها و اطلاعیه های کانون سنگرسازان بی سنگر عضو شوید.