خاکریزهای خط مقدم

نویسنده: نصرت‌الله محمودزاده
ناشر: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس
شابک:978-622-6681-40-7

کتاب «خاکریزهای خط مقدم» که عنوان فرعی «تاریخ مهندسی جنگ جهاد سازندگی در دفاع مقدس» روی جلد آن دیده می‌شود، با نگاهی به چگونگی شکل‌گیری جهاد سازندگی شروع می‌شود و در نخستین فصل، مسائلی مثل ضرورت تشکیل جهاد سازندگی، مراحل تشکیل آن و نیز چگونگی تأمین اعتبار این سازمان انقلابی را در خود جای می‌دهد. نویسنده از نام شهدای این سازمان، پیش از شروع جنگ تحمیلی غفلت نمی‌کند و در بخشی از این فصل، از آنان یاد می‌کند. سپس در فصل دوم به بحث ورود جهاد سازندگی به جنگ و نقشی که نیروهای فداکار این سازمان در جبهه جنوب و غرب ایفا کردند می‌پردازد. در فصول بعدی، روایت‌ها و بررسی‌ها مفصل‌تر می‌شوند و محمودزاده، عملیات به عملیات پیش می‌رود و بر خدمات انصافاً ستودنی جهاد سازندگی در نبردهایی مثل ثامن‌الائمه و طریق‌القدس و فتح‌المبین درنگ می‌کند. این خدمات از پل‌ها و جاده‌ها گرفته تا خاکریزها و بیمارستان‌هایی را که جهاد در مقاطع مختلف جنگ احداث کرد شامل می‌شود.

محمودزاده در مراسم رونمایی از کتاب، به نکات جالبی اشاره کرد. از جمله اینکه با خاموش شدن توپخانه‌ها و قطعنامه ۵۹۸ در تابستان ۱۳۶۷ تمام شد، اما «تاریخ جنگ ماند و دنیایی از چرایی و چگونگی، و پاسخ به سوال‌های عمیق و اساسی تاریخ. تاریخ با کسی شوخی ندارد دوستان. اگر ننویسی دشمنت می‌نویسد.» کتاب دو جلدی «خاکریزهای خط مقدم» نیز قدمی در مسیر همین دغدغه‌های جدی اوست.

اشتراک این مطلب

K2_AUTHOR

مدیریت سایت

کانون سنگرسازان بی سنگر

نشانی: تهران، خیابان ستارخان، خیابان شادمان، شماره 258

تلفن: 66501495-66506908(021)

پست الکترونیک: info@sangarsazan.ir

وب سایت: www.medianegar.ir
نوشتن یک دیدگاه

مطمئن شوید که تمام اطلاعات مورد نیاز و فیلد های ستاره دار را پر کرده باشید. کد HTML مجاز نمیباشد.

درباره ی کانون

تشکل (سازمان) مردم‌نهاد «کانـون سنگرسازان بی‌سنگر»، در سال 1383 با همت هیأت‌امنای آن که متشکل از «347» نفر از فرماندهان و باسابقه‌ترین نیروهای عملیاتی و ستادی «6» قرارگاه (لشگر)، «14» تیپ و «69» گردان مهندسی رزمی و پشتیبانی جنگ جهاد سازندگی در دوران دفاع مقدس ـ از سراسر کشور ـ بودند، تأسیس گردید و باعث شد این نیروها مجدداً گرد هم آیند.

 

با این اوصاف، «کانـون سنگرسازان بی‌سنگر» مؤسسه‌ای فرهنگی ـ صنفی در راستای اهداف انقلاب اسلامی است که به منظور حفظ انسجام نیروهای پ.م.ج.ج، تلاش در جهت ادامة راه شهدای جهاد، حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، گرامیداشت یاد و خاطرة شهدای جهادگر و ایثارگران سازمان پشتیبانی و مهندسی جنگ جهاد (پ.م.ج.ج) در هشت سال دفاع مقدس، حمایت از ایثارگران جهاد و خانواده‌های ایشان و ترویج فعالیت‌های فرهنگی، علمی و تخصصی این عزیزان، تأسیس شده و فعالیت می‌نماید.

آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه

کاربر گرامی؛ لطفا برای اطلاع از فراخوان‏ ها و اطلاعیه های کانون سنگرسازان بی سنگر عضو شوید.