قطعه سازی نظامی

با شروع جنگ تحمیلی جوانان جهاد سازندگی فارس با استفاده از فضای کارگاه تراشکاری دانشکده مهندسی شیراز و با همکاری متخصصین دانشگاه مذکور ساخت نارنجک های دستی را شروع کردند. در ماه های بعد و بدلیل بازگشایی دانشگاه ها که به لحاظ انقلاب فرهنگی تعطیل بودند. کارگاه ساخت نارنجک به مجتمع صنعتی نصر جهاد فارس که تا آن روز مأموریت ساخت ابزار آلات و پمپ های کشاورزی را دنبال می کرد، منتقل شده با توسعه فضا و ماشین آلات فنی در مجتمع مذکور و آموزش های لازمی که در کارخانجات ماشین سازی اراک به پرسنل ارائه شد. این مجتمع علاوه بر ساخت نارنجک های مورد نیاز ارتش کار ساخت قطعات نظامی نیز با همت جهادگران فارس و با همکاری شرکت زیمنس فارس و با نظارت نماینده ارتش جمهوری اسلامی در استان شروع شد. همت بچه های فارس به جایی رسید که قریب به یکصد و پنجاه نوع قطعه در مجتمع ساخته و به تولید انبوه رسید. ارتش قطعات مورد نیاز خود را توسط نماینده پشتیبانی منطقه 2 به جهاد ابلاغ و کارکنان مجتمع صنعتی نصر با تهیه نقشه بصورت کالک و اوزالید و با تراش، کار ساخت قطعات را انجام می دادند. تولیدات برای آبکاری و فسفاته تحویل شرکت زیمنس فارس می شد. شهید آیت الله سیدعبدالحسین دستغیب نماینده امام (ره) در استان و امام جمعه شیراز چند روز قبل از شهادت از دست آوردهای  مجتمع صنعتی نصر، از قطعات ساخته شده بازدید و دفتر یادبود کار گاه را با متن زیر  مزین نمودند.

 

 

راویان: غلامحسین نجابت و جمال شایگان

اشتراک این مطلب

نوشتن یک دیدگاه

مطمئن شوید که تمام اطلاعات مورد نیاز و فیلد های ستاره دار را پر کرده باشید. کد HTML مجاز نمیباشد.

درباره ی کانون

تشکل (سازمان) مردم‌نهاد «کانـون سنگرسازان بی‌سنگر»، در سال 1383 با همت هیأت‌امنای آن که متشکل از «347» نفر از فرماندهان و باسابقه‌ترین نیروهای عملیاتی و ستادی «6» قرارگاه (لشگر)، «14» تیپ و «69» گردان مهندسی رزمی و پشتیبانی جنگ جهاد سازندگی در دوران دفاع مقدس ـ از سراسر کشور ـ بودند، تأسیس گردید و باعث شد این نیروها مجدداً گرد هم آیند.

 

با این اوصاف، «کانـون سنگرسازان بی‌سنگر» مؤسسه‌ای فرهنگی ـ صنفی در راستای اهداف انقلاب اسلامی است که به منظور حفظ انسجام نیروهای پ.م.ج.ج، تلاش در جهت ادامة راه شهدای جهاد، حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، گرامیداشت یاد و خاطرة شهدای جهادگر و ایثارگران سازمان پشتیبانی و مهندسی جنگ جهاد (پ.م.ج.ج) در هشت سال دفاع مقدس، حمایت از ایثارگران جهاد و خانواده‌های ایشان و ترویج فعالیت‌های فرهنگی، علمی و تخصصی این عزیزان، تأسیس شده و فعالیت می‌نماید.

آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه

کاربر گرامی؛ لطفا برای اطلاع از فراخوان‏ ها و اطلاعیه های کانون سنگرسازان بی سنگر عضو شوید.