درس هایی از دو شهید

نقش دو نفر در پیروزی های عملیات ثامن الائمه  و دیگر عملیاتهای پیروز جبهه ایران خیلی پر رنگ بود. شهید محمدجواد کریمی از جهاد فارس و شهید غلامرضا مؤذنی فرمانده سپاه خمینی شهر؛ گر چه هر دو این بزرگوراران  قبل از عملیات ثامن الائمه به شهادت رسیده اند، امّا درسهای شان سرمشق های ما و دیگران بود. در عملیات ثامن الائمه و عملیات های بعدی. «محمدجواد کریمی» نیرو سازی در حین جنگ را به ما آموخت. آموخت که می خواهی بجنگی، طوری بجنگ که یک نیرو در کنار دستت هم یک چیزی یاد بگیرد که اگر تو شهید شدی، مردی یا رفتی مرخصی، یک نفر باشد که جای تو را پُر کند. هیچ وقت کاری را شروع نمی کرد مگر اینکه یکی دو نفر کنار دستش داشت و به آنها آموزش می داد. هم آموزش بکارگیری دستگاهها، چه سبک و چه سنگین، و هم آموزش تعمیرات برقی دستگاههای سنگین. او بود که به ما یاد داد چگونه و با بکارگیری چه وسایل و نیروهایی در شب، بیشترین خاکریز را در خط مقدم ایجاد کنیم. او برای ما اولین مرد جنگی بود که به قول فردوسی ارزش وجودی او معادل دشتی پر از مرد بود. (ما در جنگ، چنین مردانی داشیم و من شخصاً حاضر نبودم جواد کریمی را از دست بدهم و بجایش دشتی پر از مرد به من بدهند.)

مرد جنگی دیگری که نامش در عملیات ثامن الائمه و تمامی عملیات های پیروز ما در جنگ بر تارک نیروهای مسلح ما می درخشید؛ «شهید غلامرضا مؤذنی» فرمانده سپاه خمینی شهر، مستقر در شمال آبادان بود. او به ما آموزش داد که اگر بخواهیم پیروز شویم، باید همه نیروهای مسلح، اعم از ارتشی، سپاهی، جهادی و سایر نیروهای حاضر در جبهه، با هم متحد شوند. هر جا که این وصیت رضا مؤذنی سرلوحه کار ما بود، ما صد درصد پیروز بودیم. 

 

راوی: عبدالرحمن جزایری- فرمانده مهندسی رزمی جنگ جهاد فارس

اشتراک این مطلب

نوشتن یک دیدگاه

مطمئن شوید که تمام اطلاعات مورد نیاز و فیلد های ستاره دار را پر کرده باشید. کد HTML مجاز نمیباشد.

درباره ی کانون

تشکل (سازمان) مردم‌نهاد «کانـون سنگرسازان بی‌سنگر»، در سال 1383 با همت هیأت‌امنای آن که متشکل از «347» نفر از فرماندهان و باسابقه‌ترین نیروهای عملیاتی و ستادی «6» قرارگاه (لشگر)، «14» تیپ و «69» گردان مهندسی رزمی و پشتیبانی جنگ جهاد سازندگی در دوران دفاع مقدس ـ از سراسر کشور ـ بودند، تأسیس گردید و باعث شد این نیروها مجدداً گرد هم آیند.

 

با این اوصاف، «کانـون سنگرسازان بی‌سنگر» مؤسسه‌ای فرهنگی ـ صنفی در راستای اهداف انقلاب اسلامی است که به منظور حفظ انسجام نیروهای پ.م.ج.ج، تلاش در جهت ادامة راه شهدای جهاد، حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، گرامیداشت یاد و خاطرة شهدای جهادگر و ایثارگران سازمان پشتیبانی و مهندسی جنگ جهاد (پ.م.ج.ج) در هشت سال دفاع مقدس، حمایت از ایثارگران جهاد و خانواده‌های ایشان و ترویج فعالیت‌های فرهنگی، علمی و تخصصی این عزیزان، تأسیس شده و فعالیت می‌نماید.

آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه

کاربر گرامی؛ لطفا برای اطلاع از فراخوان‏ ها و اطلاعیه های کانون سنگرسازان بی سنگر عضو شوید.