انتخاب نام شهید بر اساس حرف اول نام خانوادگی

طرحچی طوسی؛ محمد

 شهید بزرگوار مهندس «محمد طرحچی طوسی»، از بنیانگذاران جهاد سازندگی خراسان و پشتیبانی و مهندسی جنگ جهاد سازندگی در خوزستان (جبهه‌های جنوب) است.

محل تولد و رشدو نمو او، مشهد مقدس و در خانواده‌ای مذهبی و همراه با محرومیت بود. مدتی از عمرش نمی‌گذشت که مادر عزیزش را از دست داد. از آنجا که محمد از استعداد و هوش سرشاری برخوردار بود، سال‌های دبیرستان را با موفقیت گذراند و سپس با قبولی در رشتة مکانیک دانشگاه پلی‌تکنیک، رهسپار تهران گردید.

از بدو ورود به دانشگاه، مبارزه علیه ظلم را آغاز کرد و در انجمن اسلامی دانشجویان پلی‌تکنیک،به فعالیت علیه شاه ستمگر پرداخت و ضمناً مطالعه و شناخت خود را نیز عمیق‌تر کرد.شهید طرحچی پس از فارغ‌التحصیلی در رشتة مهندسی مکانیک، راهی جنوب کشور شد و مدتی در آنجا به کار مشغول بود. ایشان همراه با انقلابیون، در همة راهپیمایی‌ها و تظاهرات شرکت می‌کرد. در پخش اعلامیه‌ها و شب‌نامه‌هاو رساندن پیام‌ها سخت می‌کوشیدو از هیچ نیرویی نمی‌ترسید و در این کار، کوششی شایسته داشت و بی‌دریغ زحمت می‌کشید.

وقتی باغستان خرم انقلاب اسلامی در 22 بهمن 57 به ثمر نشست، او نیز به گستردگی خدماتش افزود و با فرمان تاریخی حضرت امام خمینی(ره) مبنی بر تشکیل جهاد سازندگی، در فاصله کمتر از پنج روز به جهادگران پیوست.درهمان اوایل ورود به جهاد سازندگی، در بین بچه‌های جهاد به «کامپیوتر» معروف شد؛زیرا به لحاظ داشتن استعداد درونی، شخصی بسیار فنی،مبتکر و خلاق بود و کارهای عظیم، پیچیده و مشکل را به‌راحتی انجام می‌داد و برای‌شان راه‌حل پیدا می‌کرد؛ این بود که برای بچه‌های جهاد، بااهمیت و قابل احترام بود. وی مانند دوران تحصیل در دانشگاه، همیشه کارهای دشوار و پُرخطر را انتخاب می‌کرد.

محمد در ابتدای جنگ تحمیلی در جبهه‌های جنوب حاضر شد و خیلی زود به مسئولیت کل ستاد جنوب جنگ جهاد سازندگی منصوب شد و سازماندهی و ساماندهی نیروهای جهاد استان‌ها در مناطق مختلف عملیاتی جنوب را شروع نمود.شب و روز برایش وجود نداشت و دائم مشغول کار بود. گرچه در روزهای اول جنگ در اثر جریان‌های خائنانه‌ای مثل بنی‌صدر و هم‌دستانش مظلوم بود، ولی با قاطعیت ایستاد و مقاومت کرد و با کمبودها مبارزه نمود.به‌راستی از خود گذشتگی، ایثار و سکوت محمد در برابر این همه مشکلات، نوعی فریاد اعتراض بود و لبخند‌های پُرمعنایش، نشان از به جان خریدن مشکلات و سختی‌ها داشت.

سرانجام در 12 شهریور 1360 بود که تیر خصم، قامت این محبوب دل تک‌تک جهادگرانو رزمندگان دلیر اسلام را در حال نماز، بوسه‌وار به زمین رساند و محمد بار دیگر،اما این بار در ملکوت به قیام ایستاد و نماز عشق را در جوار رحمت حق، قامت بست. وقتی این بزرگ‌مرد جبهه به شهادت رسید، رادیو آزاد ضدِانقلاب اعلام کرد: «فرماندة مهندسی جبهه‌های جنگ ایران کشته شد.»

درباره ی کانون

تشکل (سازمان) مردم‌نهاد «کانـون سنگرسازان بی‌سنگر»، در سال 1383 با همت هیأت‌امنای آن که متشکل از «347» نفر از فرماندهان و باسابقه‌ترین نیروهای عملیاتی و ستادی «6» قرارگاه (لشگر)، «14» تیپ و «69» گردان مهندسی رزمی و پشتیبانی جنگ جهاد سازندگی در دوران دفاع مقدس ـ از سراسر کشور ـ بودند، تأسیس گردید و باعث شد این نیروها مجدداً گرد هم آیند.

 

با این اوصاف، «کانـون سنگرسازان بی‌سنگر» مؤسسه‌ای فرهنگی ـ صنفی در راستای اهداف انقلاب اسلامی است که به منظور حفظ انسجام نیروهای پ.م.ج.ج، تلاش در جهت ادامة راه شهدای جهاد، حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، گرامیداشت یاد و خاطرة شهدای جهادگر و ایثارگران سازمان پشتیبانی و مهندسی جنگ جهاد (پ.م.ج.ج) در هشت سال دفاع مقدس، حمایت از ایثارگران جهاد و خانواده‌های ایشان و ترویج فعالیت‌های فرهنگی، علمی و تخصصی این عزیزان، تأسیس شده و فعالیت می‌نماید.

آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه

کاربر گرامی؛ لطفا برای اطلاع از فراخوان‏ ها و اطلاعیه های کانون سنگرسازان بی سنگر عضو شوید.