جهاد سازندگی تنها مهندسی رزمی نبود

راوی: سردار محمدجعفر اسدی فرمانده لشکر33المهدی در سال های دفاع مقدس

من نظر خودم را دارم می گویم. نظر شخصی من است اگرکسی  که توی هشت سال دفاع مقدس سروکار داشته با جهاد سازندگی، و بیاید بگوید که جهاد سازندگی، یعنی مهندسی رزمی سپاه و بسیج و ارتش ظلم کرده به جهاد سازندگی.

چون واقعا جهاد سازندگی همه چیز جبهه بود من انصافا یادم نمی رود که این بچه های جهاد خواسته شان این بود که چه خدمتی را ما میتوانیم بکنیم؟ نه فقط خاکریز بزنیم. نه فقط کانال بکنیم. نه فقط سنگر بسازیم. نه اصلا.

بالاتر از اینها، از ما  چه کاری بر می آید؟ اگر الان بناست ما آب برسانیم، ما آب می رسانیم. اگر بناست مهمات برسانیم، مهمات می رسانیم. اگر بناست اسلحه به دست بگیریم، اسلحه به دست می گیریم. اینها سنگ تمام گذاشته بودند.

خب اگر جایی ما بگویم واقعا مهندسی رزمی. مهندسی رزمی اگر دستگاه شان را زدند؛ میگوید اقا بنده ماموریتم این بود که با این دستگاه بیایم اینجا کار بکنم. ماموریت من تمام شد، خداحافظ شما.! نخیر، اگر دستگاه را میزدند، اگرخودش تکه پاره نبود، اسلحه را بر می داشت همانجا  می ایستاد و می جنگید.

اگر  ماشینی پیدا میکرد می رفت مهمات می آورد. اگر  کاری دستش می آمد انجام می داد. یعنی واقعا جهاد سازندگی برازنده این لقب زیبایی بود که حضرت امام فرمودند «سنگرسازان بی سنگر» یعنی اگر  سنگری درست می کردند که  امشب بروند توی این سنگر، می دیدند چهارتا تا رزمنده آمده خودشان می آمدند بیرون و می گفتند این جای شماست. ما درست کردیم برای شما. اصلا یعنی انصافا برای خودشان هیچ چیزی قاِئل نبودند ولی برای جبهه همه چیز قائل بودند. جانشان را دادند به جبهه تا به هر قیمتی هست خرج کنند. نه فقط  روی دستگاه. حالا مهندسی نشد به هر طریق ممکن و به هر شکلی که  میسور بود اینها آن کار را انجام می دادند.

ما در هشت سال دفاع مقدس، مشکلات و معضلات بسیار زیادی را داشتیم که به دست جهاد باز می شد. وقتی نگاهشان می کنیم می بینیم که این کارها هیچ ربطی هم به مهندسی رزمی ندارد. یک شقه از کارجهادگران ما مهندسی رزمی بود که به نحو احسنت هم انجام دادند. خلاصه بکنیم و بگوئیم اگر گفته شود این جهاد سازندگی معنی و مفهومش اینست که صرفا کارهای مهندسی رزمی جبهه را انجام داده به نظر من این ظلم است به جهادگران.

 

مأخذ: آرشیو مرکز اسناد دفاع مقدس سازمان جهادکشاورزی فارس

اشتراک این مطلب

دیدگاه1

  • لینک نظر علي اصغر كريمي

    علي اصغر كريمي

    03/09/1399

    جهادسازندگي نياز به پشتوانه قانوني داشته و دارد. قانون برنامه بودجه - نظام فني اجرايي - قانون مناقصات بايد جايگاه كارهاي جهادي را مشخص نمايد. ان شاءالله

نوشتن یک دیدگاه

مطمئن شوید که تمام اطلاعات مورد نیاز و فیلد های ستاره دار را پر کرده باشید. کد HTML مجاز نمیباشد.

درباره ی کانون

تشکل (سازمان) مردم‌نهاد «کانـون سنگرسازان بی‌سنگر»، در سال 1383 با همت هیأت‌امنای آن که متشکل از «347» نفر از فرماندهان و باسابقه‌ترین نیروهای عملیاتی و ستادی «6» قرارگاه (لشگر)، «14» تیپ و «69» گردان مهندسی رزمی و پشتیبانی جنگ جهاد سازندگی در دوران دفاع مقدس ـ از سراسر کشور ـ بودند، تأسیس گردید و باعث شد این نیروها مجدداً گرد هم آیند.

 

با این اوصاف، «کانـون سنگرسازان بی‌سنگر» مؤسسه‌ای فرهنگی ـ صنفی در راستای اهداف انقلاب اسلامی است که به منظور حفظ انسجام نیروهای پ.م.ج.ج، تلاش در جهت ادامة راه شهدای جهاد، حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، گرامیداشت یاد و خاطرة شهدای جهادگر و ایثارگران سازمان پشتیبانی و مهندسی جنگ جهاد (پ.م.ج.ج) در هشت سال دفاع مقدس، حمایت از ایثارگران جهاد و خانواده‌های ایشان و ترویج فعالیت‌های فرهنگی، علمی و تخصصی این عزیزان، تأسیس شده و فعالیت می‌نماید.

آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه

کاربر گرامی؛ لطفا برای اطلاع از فراخوان‏ ها و اطلاعیه های کانون سنگرسازان بی سنگر عضو شوید.