جهاد فارس به اندازه یک لشکر مهندسی بود

جهاد فارس به اندازه یک لشکر مهندسی بود

راوی: علی جان ال سعدی از فرماندهان مهندسی لشکر19 فجر در دفاع مقدس

یکی دیگر از قوی ترین نهادهای انقلاب اسلامی که در مناطق عملیاتی جنوب کشور در زمان جنگ و در کنار مهندسی رزمی، وجودی پر ثمر و تا حدودی بی نظیر داشت و مردانی بی ادعا گردانندگان آن بودند، جهاد فارس بود. فرماندهی این نهاد را رزمنده ای بر عهده داشت که از داشته های خود کنده، تمام هستی خود را به مناطق جنگی آورده بود و تا پایان جنگ، هرگز جبهه ها را رها نکرد تا جایی که وقتی خبر شهادت فرزندش را شنید، دگرگونی در حالات و روحیاتش پدید نیامد و حتی برای تشیع و خاکسپاریش هم حاضر نشد جبهه را رها کند. استدلالش برای این کار، این بود که می گفت فرزند من با سایر شهدا فرقی ندارد. لازم نمی بینم برای این جبهه را ترک کنم. وی یکی از خارق العاده ترین و شگفت انگیز ترین مردان جنگ بود. جرات و جسارت مثال زدنی داشت. حال که سال ها از پایان جنگ گذشته است، هنوز هم بیان رشادت های ایشان، لرزه بر وجود هر انسانی می اندازد.

در مقطعی از جنگ یکی از بالگردهای خودی که در خاک عراق در حال انجام عملیات بوده است، دچار مشکل و نقص فنی می شود و در چند کیلومتری خاکریز نیروهای خودی و 200 متری خاکریز نیروهای عراقی سقوط می کند و آسیب زیادی نمی بیند. این بالگرد چند وقتی در آن موقعیت می ماند. به دلیل آتش سنگین و دید مستقیم دشمن حتی نزدیک شدن به آن هم دور از ذهن و غیر قابل تصور بوده است. تا اینکه ایشان تصمیم می گیرند این بالگرد را به خاک میهن برگرداند... به اتفاق یکی دیگر از رزمندگان که راننده جرثقیل و تریلی بوده است، شب هنگام با چراغ خاموش، در دل تاریکی، زیر آتش سنگین و مداوم دشمن به طرز غیر قابل باوری، بالگرد را سوار بر تریلی، به خاک میهن باز گردانده و به مرکز نیروه هوایی اصفهان تحویل می دهد.

از انصاف و مردانگی به دور است که این مردان سلحشور، با غیرت و بی ریا که بی هیچ چشم داشتی، زندگی خود را وقف جنگ و دفاع از دین و ناموس و وطن کردند و سرمایه معنوی و شاید غیر قابل تکرار این مرز و بوم هستند، به ورطه فراموشی سپرده شده، به حال خود رها شوند.

نیروی انسانی و امکانات جهاد فارس به اندازه یک لشکر مهندسی بود. این نهاد زیر نظر فرماندهی قرارگاه خاتم الانبیاه(ص)، به خوبی انجام وظیفه می کرد. وقتی نیازهای مهندسی هر تیپ و لشکر ارتش، سپاه یا ژاندارمری از قبیل احداث جاده، ساخت سنگر، احداث مخزن و تهیه آب آشامیدنی، احداث آشپزخانه، احداث خاکریز و...به مهندسی قرارگاه خاتم الانبیاه گزارش داده می شد. قرارگاه طی نامه، تماس تلفنی و یا ارتباط از طریق بی سیم به فرماندهی مهندسی جهاد اعلام می کرد و مهندسی جهاد اقدام به ارائه خدمات مورد نیاز می نمود.

 

 

منبع: گزارش فعالیت های مهندسی لشکر19 فجر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، آرشیو اسناد بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان فارس.

 

 

 

اشتراک این مطلب

نوشتن یک دیدگاه

مطمئن شوید که تمام اطلاعات مورد نیاز و فیلد های ستاره دار را پر کرده باشید. کد HTML مجاز نمیباشد.

درباره ی کانون

تشکل (سازمان) مردم‌نهاد «کانـون سنگرسازان بی‌سنگر»، در سال 1383 با همت هیأت‌امنای آن که متشکل از «347» نفر از فرماندهان و باسابقه‌ترین نیروهای عملیاتی و ستادی «6» قرارگاه (لشگر)، «14» تیپ و «69» گردان مهندسی رزمی و پشتیبانی جنگ جهاد سازندگی در دوران دفاع مقدس ـ از سراسر کشور ـ بودند، تأسیس گردید و باعث شد این نیروها مجدداً گرد هم آیند.

 

با این اوصاف، «کانـون سنگرسازان بی‌سنگر» مؤسسه‌ای فرهنگی ـ صنفی در راستای اهداف انقلاب اسلامی است که به منظور حفظ انسجام نیروهای پ.م.ج.ج، تلاش در جهت ادامة راه شهدای جهاد، حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، گرامیداشت یاد و خاطرة شهدای جهادگر و ایثارگران سازمان پشتیبانی و مهندسی جنگ جهاد (پ.م.ج.ج) در هشت سال دفاع مقدس، حمایت از ایثارگران جهاد و خانواده‌های ایشان و ترویج فعالیت‌های فرهنگی، علمی و تخصصی این عزیزان، تأسیس شده و فعالیت می‌نماید.

آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه

کاربر گرامی؛ لطفا برای اطلاع از فراخوان‏ ها و اطلاعیه های کانون سنگرسازان بی سنگر عضو شوید.